Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Bt vezető tisztségviselő törlés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nina2013 2017-06-14 00:04:23

Tisztelt Szakértő!
Kérem segítségét az alábbi kérdések megválaszolásával:
Egy bt vezető tisztségviselő beltagjának a cégbíróság kényszertörlési eljárással törölte a jogviszonyát. A bt részére érkező hivatalos küldemények átvételére így már nem jogosult, mi a teendő ebben az esetben, mivel a lakáscíme maradt továbbiakban is a bt székhelye (esetleg ezt hogyan tudja megszüntettetni) és nincs tudomása a bt további tagjainak költözés miatti új lakcíméről. Van-e soron kívüli bevallási kötelezettség a jogviszony törlés miatt -a bt kb. 8 éve semmilyen gazdasági tevékenységet nem végez, alkalmazottja nincsen- A volt vezető felelőssége mire terjed ki és időben meddig tart. A könyvelői megbízást mikor célszerű felbontani.
Válaszát előre megköszönöm!
Tisztelettel:
T. Ági

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-15 08:54:53

Ági,
A kényszertörlési eljárásról hasznos ismereteket szerezhet a 63.számú NAV-os információs füzetben. Ebből kiderül, hogy a felelelősség a továbbiakban is a korábbi ügyvezetőé, bevallások benyújtására kötelezett. Könyvelői szempontból egy igazi hálátlan időszak következik: gyötrelmes munka pénz nélkül :(( Csak akkor vágjon bele, ha a korábbi együttműködésük alapján megérdemlik a törődést, egyébként azonnal mondja fel a könyvelői megbízást!
papattila

Szakértői hozzászólás

nina2013 2017-06-16 09:13:37

Kedves Attila!
Válaszát nagyon szépen köszönöm.
Tisztelettel:
T. Ági

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra