Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Cégautó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2018-04-03 14:13:15

Tisztelt Szakértő!
Kft. nyílt végű lízing keretében használ szgk-t. Áfát 80/20 %-ban számítja, cégautóadót megfizeti. A járművet a Kft. egyik tulajdonosa, képviselője használja. Rendszeresen hozza a Kft. nevére szóló üzemanyag számlákat. A vezetőség úgy tervezi, hogy visszafizetné a benzinszámla teljes értékét bankon keresztül a használónak. Helyes lenne ez az eljárás az útnyilvántartás gondos vezetése mellett?
Köszönöm szépen a választ!
Tisztelettel, Hné Zsuzsanna

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-04 04:33:59

Zsuzsanna,
A Kft könyveiben szereplő szgk minden futott km-e vállalkozás érdekében felmerült kiadásnak minősül, amit a cégautóadó megfizetése tesz lehetővé. Jóllehet ehhez még útnyilvántartást sem kellene vezetni (elegendő lenne a havi kmóra állások jegyzőkönyvi rögzítése a felhasznált üzemanyag mennyiségének alátámasztására), viszont az áfa levonás miatt ez elengedhetetlen. Az előbbiekből következően számomra nem világos, miért kell visszafizettetni a használó tulajdonossal a felhasznált üzemanyag értékét.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra