Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Cégautó lakhelyről indul


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

manopen 2018-03-27 09:40:37

Cégünk egyéni vállalkozókkal áll szerződésben , akik a cégünk által kihelyezett
irodatechnikai gépeket szervizelik, üzemeltetik az egész országban. Kisteherautót adott cégünk munkájuk ellátásához. Cégünk telephelyétől távol laknak, egyszerűbb otthonról indulniuk reggelente. Útnyilvántartást vezetik.
Kérdésem, hogy bármilyen adójogi problémát (szja, Tao stb) jelenthet, hogy nem a cég telephelyéről indulnak és érkeznek a céges autók ez esetben???

Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-28 07:35:27

A kérdésbeli esetben minden megtett km hivatali, üzleti utazásnak minősül, a kifizető szempontjából kifejezetten ellentétes lenne az észszerű gazdalkodás elvével, ha olyan utakat térítene, ami azáltal merülne fel, hogy a megbízott partnerei csak azért utaznak be értelmetlenül a távoli telephelyre, hogy felvegyék a céges autót. Következésképp útnyilvántartás vezetése mellett sem szja, sem tao fizetési kötelezettség nem merül fel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra