Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Cégautóadó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kandrea 2018-10-17 10:35:36

Tisztelt Szakértő!
Társaságunk vásárolt egy LEXUS RX Wagon 450h (AL2) AWD SP Executive Plus Panoramic személygépkocsit. A forgalmi engedélyben szereplő járműkategória: M1. Műszaki adatok: Együttes tömeg: 2715 kg, Saját tömeg: 2180kg, Ülések száma vezetővel: 5, Hengerűrtartalma: 3456 cm3. Kérdésem az lenne, hogy a fenti gépjárműre kell-e cégautóadót fizetnünk? Köszönöm szépen válaszát!

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-10-17 17:49:21

M1 kategória: Személyszállító gépkocsik, a gépjárművezető ülésén kívül legfeljebb nyolc ülőhellyel. A zöld rendszám - ami mentesítést ad a cégautó adó alól - a környezetkímélő gépkocsik megkülönböztető jelzése, ami az 5E, 5P, 5N vagy 5Z környezetvédelmi osztályok valamelyikébe sorolt autókra vonatkozik. Tehát a forgalmi engedély környezetvédelmi besorolását kell megnézni. Úgy tudom, ez a tipus nem jogosult zöld rendszámra - elektromosan önállóan nem képes 20 km-t megtenni. Így véleményem szerint ez a gépkocsi pontosan beleillik a gépjárműáadóról szóló törvény cégautóadó-köteles személygépjármű fogalmába.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra