Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Céges ingatlan


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szalardi 2018-04-15 15:55:28

Egyszemélyes Kft Tagja megvásárolja a Kft ingatlanát!
A társaságnál ez egyéb bevétel lesz de milyen adófizetés merül még fel a társasági adón kívűl ha a könyv szerinti érték a ráaktivált beruházásokkal magasabb mint a piaci érték?(eladási ár)
Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-16 19:34:16

Indokolt először a fogalmakat tisztázni: van a könyv szerinti érték (ez a könyvekben szereplő nettó érték), van a piaci érték (ez a független felek közt alkalmazott ár) és van az eladási ár (ez a számlán/számviteli bizonylaton szereplő ellenérték). Szóval, ha a kérdés az, hogy van-e valami pótlólagos adófizetési kötelezettség akkor, ha a tényleges eladási ár a könyv szerinti érték alatt történik, akkor a válasz az, hogy nem ez a lényeges, hanem az, hogy ez hogy viszonyul a piaci árhoz. Ugyanis a nem független felek közti ügyletekben a piaci értékre kell korrigálni a tao alapot. Praktikusan, ha a piaci értéken (vagy a felett) történik az ügylet, akkor érdektelen, hogy könyv szerinti érték alatt értékesítenek, ellenkező esetben a tao bevallásban a különbözettel meg kell emelni az adóalapot.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra