Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Céges pick-up teheradó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kelemeneva1 2018-03-21 11:48:27

Kedves Attila!

Adott egy mezőgazdasági Kft mely rendelkezik céges teherautóval (pick-up autó) ez esetben kell-e cégautó adót fizetni (személygépjárműnek nem minősül) ha munkába járásra is célszerűen ezt használják? Elismert költség-e ez a cégnek és a dolgozónak keletkezik -e adófizetési kötelezettsége? Menetlevelet kötelező-e vezetni?
Köszi a választ előre is.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-21 19:31:58

Az Szja tv. szerinti tehergépkocsi nem tárgya a cégautóadónak, függetlenül az esetleges magánhasználattól. Ha a magánhasználatot (ilyen a munkába járás is) nem téríti meg a dolgozó, akkor a tehergépkocsival kapcsolatos beszerzések áfa levonása nem lehet teljes mértékű, ennek okán pedig minimálisan útnyilvántartást kell vezetni (a saját tulajdonú pickup-ra, ha nem más áruját fuvarozzák, nem kötelező a menetlevél vezetése). Ha a dolgozó nem téríti meg a magánhasználatot, akkor az erre jutó költség ugyan nem lesz adóköteles a magánszemélynél, de az erre jutó üzemanyagot személy jellegű egyéb kiadásként szükséges könyvelni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra