Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Céges személyautó vásárlás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2018-11-15 16:01:51

Tisztelt szakértő!
Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni: egy cég vásárolna személygépkocsit, amit az egyik munkavállaló fog használni. A munkavállaló nagyobb autót szeretne, mint amit a cég meg akar vásárolni, ezért a munkavállaló kifizetné a két autó közötti árkülönbséget. Ez így lehetséges? Lehet egy cégesautó közös tulajdonban a cég és a munkavállaló között? Amennyiben igen, akkor a számla kifizetése mi módon történik? A cégre fog szólni a számla, amit teljes összegben kifizet a cég, majd a munkavállaló beutalja a cégnek a ráeső részt?
Válaszát előre is köszönöm
Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-19 14:52:28

Kedves Erika,
Polgárjogi akadálya nem lenne az osztott tulajdonnak, de azt gondolom, hogy számlás vétel esetén ez nem kivitelezhető, hiszen egyetlen személyt kell a számlán vevőkét megjelölni (aki viszont nem tud pl. 1/20-nyi autót továbbszámlázni a tulajdonos társának). Számvitelileg sem igazán tudnám értelmezni a helyzetet. És aztán még garantáltan ezernyi fejtörést okozna a céges/dolgozós közös tulajdon! Talán érdemesebb lenne valahogy a dolgozó fizetésébe belekombinálni a térítendő részt, vagy térítésmentesen vállaljon át valamennyi részt a vételárból, a törlesztésből ...
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra