Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Céges telefon szolgáltatói keret terhére


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Schreder 2018-07-02 10:38:51

Tisztelt Szakértő!

Cégünk mobil szolgáltatót váltott, mely váltás után az új szolgáltató bizonyos keretösszeget biztosít készülék vásárlásra, mellyel cégünk élt és lecserélte a régebbi készülékeket.

Kérdésem, hogy mit tudok tenni, ha az új készülékekről a szolgáltató terméket és mennyiséget helyesen feltüntetve, ugyanakkor nulla forint egységárral (tehát nulla Ft a számlán a nettó összeg, az ÁFA összeg és a bruttó összeg is) állított ki számlákat.

Kérhetem a számla javítását hivatkozva arra, hogy a készülék eredeti egységárát tüntesse fel és a teljes összeget jóváírásként, pl egyedi kedvezmény számlázza, vagy a fenti módszer elfogadott?

Tárgyi eszközként, fel kellene vennem ezeket az eszközöket a vállalatirányítási rendszerünkben, így a számviteli tv 47.§.-sa szerinti bekerülési értéken - tehát engedményekkel csökkentetten tudnám felvenni 1 Ft (mivel nulla Ft nem lehet) - de akkor ennek a számlán is látszódnia kellene nem?

Köszönöm!

Üdvözlettel,
Ferenc

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-02 19:25:50

Ferenc,
Értelmezésem szerint a számla a jelenleg hatályos előírások alapján készült, nem lenne alapja a javítási kérésének. Az idézett számviteli hivatkozással is egyet értek, a megoldás a "0"-s számlaosztály használata lehet.
papattila

Szakértői hozzászólás

Schreder 2018-07-03 11:36:26

Köszönöm!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra