Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Cégkapu


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Csiszi64 2018-12-28 00:18:07

Tisztelt Adószakértő!
Egyéni vállalkozó könyvelőként /állandó meghatalmazással rendelkezem a gazdálkodó szervezetektől/ 2019.01.01-től saját ügyfélkapus jelszavammal az ANYK programban az Ügyfélkapun küldhetem cégek bevallásait? Ha ügykezelőként felvisznek, akkor az ANYK programból ügyfélkapun vagy cégkapun kell küldenem a cégek bevallásait. /Saját ügyfélkapus jelszavammal/?
Kata szerinti adózó ügyvédnek kell-e cégkapu regisztráció?
Köszönöm válaszát. Csiszi

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-12-28 20:44:38

Igen, ha az állandó meghatalmazás be van jelentve, akkor a saját ügyfélkapuját használva küldi be a cégek bevallásait. . A 2019. január 1-je előtt megtett EGYKE bejelentések megismétlésére nincs szükség. Ha egy cég cégkapuján ügykezelőnek felveszik, akkor a saját (egyéni vállalkozói) ügyfélkapuján jelenik meg a cég, és onnan küldi a bevallást - a saját ügyfélkapus jelszavával. Egyéni ügyvédnek is kell a cégkapu - mindegy, hogyan adózik. Az Ügyvédi Kamara a könyvelőnek nem az ügykezelői hozzáférést, hanem az EGYKE meghatalmazást ajánlja.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra