Gyorskérdés
AIR - adózó és az adóhatóságok, képviselet, adóigazgatási eljárás, ellenőrzés, jogorvoslatok

Cégkapu


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

eszkoz 2022-11-21 11:58:44

Sziasztok!
Eddig könyvelőként egy bt cégkapuján keresztül adtam be a bevallásokat, beszámolókat. Most a bt végelszámolás alatt áll, szeptember 1. óta egyéni vállalkozóként dolgozom. Mi a teendő? Helyes-e, ha az egyke nyomtatványon meghatalmaznak az ügyfeleim, de már mint egyéni vállalkozót? (Vannak ilyen új ügyfeleim, az adóbevallásokkal, ügyfélkapun keresztül ez működik.) De hogyan adom be a beszámolókat? Honnan lesz cégkapum?
Végelszámolások miatt be kellene adnom néhány beszámolót és már szólt a nav, hogy a szintén végelszámolás alatt álló Bt már ne adjon be semmit.
Köszönöm a segítséget!
Emília

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-11-21 15:28:13

Kedves Emília,
Véleményem szerint a végelszámolás alatt álló Bt. is jogképes, azaz meghatalmazható. Vagyis korai a NAV aggodalma. Viszont a jövő mégis az, hogy az egyéni vállalkozót kell az ügyfeleknek meghatalmazni EGYKE-n és ügykezelőként bejelenteni cégkapu használatra. Ennek praktikuma megegyezik a Bt. esetében alkalmazott eljárással.
papattila

Szakértői hozzászólás

eszkoz 2022-11-22 11:39:25

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra