Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Cégtörvényességi eljárás (Kft.)


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ekrisztinae 2024-02-08 13:23:56

Tisztelt Szakértő! Adott egy Kft., amelyre törvényességi felügyeleti eljárást indítottak. Oka, hogy a cég a székhelyen nem működik. A székhely korábban a tulajdonos magánszemély tulajdonában állt, de kivásárolták, azzal, hogy a székhely használathoz hozzájárulnak. Most azok indították a felügyeleti eljárást, akik a hozzájárulást megadták, vagyis most már nem járulnak a székhelyhasználathoz hozzá. Ezzel a magánszemélynek a bejelentett lakcíme és a székhelye is megszűnt. 1.) Ilyen esetben mi a teendő? a.) Mi a teendő magánemberként (nincs másik lakcíme)? b.) És mi a teendő cégként (cég vezetőjeként, ha székhelyszolgáltatást nem kíván igénybe venni)? 2.) Mi történik, ha nem tudja a székhely meglétét igazolni? a.) Mi történik, ha bejelenti, hogy valóban nincs székhelye? Törlik a céget? Elkerülhető, így a mulasztási bírság, amit az igazolás esetleges elmulasztásáért irányoztak elő? b.) Mi történik, ha nem jelenti be, hanem csak letelik a 30 nap, amit adtak az igazolásra? Mulasztási bírság mellett törlik a céget? Vagy újabb felszólítás várható, újabb mulasztási bírság előirányzásával? A tulajdonos szeretné egyébként megszüntetni a céget (de végelszámolással ezt nem tudja megtenni), így ha ezen a módon törölhető a cég a nyilvántartásból, akkor "élne ezzel a lehetőséggel". Mielőbbi megtisztelő válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-02-10 06:37:22

Kedves Kérdező,
Nehezen tudom elképzelni, hogy olyan magyar állampolgár, aki saját céggel [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra