Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Cégtulajdonos egyszerűsített foglalkoztatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Quality Masters Kft. 2018-07-06 10:08:14

Tisztelt Szakértő !
Azt szeretném kérdezni, hogy egy cégtulajdonos dolgozhat-e egyszerűsített foglalkoztatás keretében? / nem ügyvezetője a cégnek /
Tisztelettel: Pásztor Attila István

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-07 08:46:33

Attila,
A Tbj. úgy fogalmaz, hogy a tag társas vállalkozóként válik biztosítottá, ha a személyes közreműködése megvalósul és ezt nem munkaviszonyban teszi. Jóllehet az EFO-s foglalkoztatás a munkaviszonynak egy atipikus formája, azonban jellegénél fogva nem jelent "folyamatos" jogviszonyt. Értelmezésem szerint, ha valóban csak az EFO-s napokra valósul meg a személyes közreműködés, akkor jogszerűnek tekinthető, hogy ezen bejelentése mellett nem jön létre társas vállalkozói jogviszony. Ha azonban a személyes közreműködés folyamatos, nem csak az EFO-s napokra korlátozódik, akkor bár elméletileg bejelenthető EFO-sként is, de értelmetlen lenne, mert társas vállalkozóként már biztosított. Összefoglalva: igen, nincs jogszabályi akadálya, de feltétellel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra