Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Civil szervezet ingatlanhasználat vagy ingatlanhasznosítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2019-04-02 11:14:33

Kedves Attila, ha egy alapítvány ingatlannal rendelkezik, de nem végez ingatlanhasznosítást ( bérbeadást stb), nem végez vállalkozási tevékenységet, mi a teendő: egyértelmű, hogy nincs a vállalkozási tevékenység után adóalap, azaz 0, egyértelmű, hogy nincs a bérleti díj, más bevétel az ingatlan után, van viszont évről -évre jelentkező écs, némi rezsi, ami cél szerinti költség, az eredménykimutatásban a cél szerinti oldalon jelentkezik ez a kts. Most ebben az esetben 29-es bevallást kell beadnom, nem lehet TAO NY -t, illetve ha beadom az értékcsökkenés miatt, mint módosító tényező, miatt negatív adóalapom van? Vagy rosszul értem, mivel nincs ingatlanhasznosítás, hanem saját részre ingatlanhasználat, bevétel nélkül, ezért ezek paragrafusokkal nem vonatkoznak az alapítványra. Köszönöm, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-03 05:32:30

Kedves Gabi,
Az ingatlannal kapcsolatos növelő-csökkentő tételek miatt mindenképp 29-es bevallást kell benyújtaniuk, nem tehetnek nemleges nyilatkozatot (Tao tv. 9.§).
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2019-04-03 06:24:01

Köszönöm, g

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra