Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Civil szervezet, szerződésmódosítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Fanni1219 2022-06-30 13:57:28

Tisztelt Szakértő!

Adott egy civil szervezet, amely közhasznú tevékenységet végez.
Tevékenysége során sérült személyek kezeléseit finanszírozza.
Egy kezelést szolgáltató Partnerével megállapodott a kezelések értékében, megkötötték a szerződést és kiállították ennek megfelelően a számlát egy 15 alkalmas kezelésről, amit ki is fizettek a kapott támogatásokból.
Ezután a Partner jelezte a kezelés alatt álló Páciens felé, hogy a korábban számlázott és szerződött 15 alkalom helyett csak 10-et tekint teljesítettnek, és ennyit is mehetnek a jelentős inflációra való tekintettel.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mit tehet a civil szervezet, ha a szerződött szolgáltatást nyújtó ezt semmilyen formában nem jelezte felé?
Véleményem szerint a szerződés ilyen módon nem módosítható, főleg annak fényében, hogy a szolgáltatás ellenértéke már megtérítésre került.

Előre is tisztelettel megköszönöm a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-07-01 13:08:04

Ezzel mindenképp polgári ügyekben jártas ügyvédhez tanácsos fordulniuk, aki a szerződés részleteinek ismeretében tudja Önöket tájékoztatni arról, hogy szerződésszerű-e a Partner egyoldalú nyilatkozata.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra