Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi adókedvezmény - göngyölített számítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

akollar 2017-08-02 16:31:14

Tisztelt Szakértő!
Az alábbi helyzetben kérem a segítségét.
Egy munkavállaló nyilatkozatot adott le év elején arról, hogy 660.000 Ft/hó összegben kéri a családi adókedvezmény figyelembevételét, melyet egyedül érvényesít. Adóalapja 150.000.-/hó.
Március hónapban nyilatkozott arról, hogy nem kívánja igénybe venni a családi adókedvezményt. Véleményem szerint, március hónapban már SZJA-t kell vonnom tőle göngyölített adószámítás mellett, annak ellenére, hogy a fennálló családi adókedvezmény összegéből még lenne mód adókedvezmény érvényesítésére.
Kérem szíves megerősítését, vagy cáfolatát.
Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-02 21:16:43

Értelmezésem szerint a márciusban leadott nyilatkozat alap esetben a márciusi bérszámfejtésnél már figyelembe veendő, kivéve, ha a munkáltató erre vonatkozó szabályzata egy olyan észszerű előírást tartalmaz, ami ezt kizárja illetve korlátozza. Pl. a szabályzat azt írja elő egy 200 fős munkáltatónál, aki külsős bérszámfejtő vállalkozással áll kapcsolatban, hogy az adott hónap 25.napjáig leadott nyilatkozat tartalmát tudják az adott havi bérszámfejtésnél figyelembe venni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra