Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi gazdálkodó tárgyi eszköze


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2018-02-22 19:25:14

Tisztelt Attila!

Családi gazdálkodó vásárolt egy tárgyi eszközt melyet 1 összegben elszámoltunk 2017-ben. Januárban elromlott, majd küldtek helyette egy másikat ami szintén elromlott. A családi gazdálkodó szeretné ezt visszaküldeni és helyette nem kérne már a tárgyi eszközből. Hogy teheti ezt meg? Van e szankció azért mert 1 összegben elszámolta és esetleg most visszaszámlázza vagy leeminuszolja a cég az eredeti számlát? Ellenőrzés alatt vannak most áfa miatt a számlák, lehet önellenőrizni most?

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-23 05:14:06

Garanciális problémák merültek fel, ha a vevő végképp eláll a vásárlástól (visszakapja a pénzét), akkor semmiképp sem ő számláz vissza, hanem az eredeti eladó érvényteleníti a 2017-es számláját. Ha már beadták a családi gazdálkodó 2017.évi 53-as bevallását, akkor azt önellenőrizni szükséges. Az áfa bevallást szerencsére nem kell önellenőrizni (jelenleg nem is lehetne az ellenőrzés miatt), mert ilyen esetben a számla befogadója az érvénytelenítő számla átvételének időszakában vallja be az előzetes áfa csökkenését fizetendő adóként.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra