Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi gazdaság


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

jamkft950 2019-03-01 15:02:13

Tisztelt Szakértő !
Családi gazdálkodó elszámolhatja-e költségként a családi gazdaság tagjainak tulajdonában álló termőföld után a földbérleti díjat ? Adótörvényben nem találtunk tiltást . A családi gazdaságok nyilvántartásba vételével kapcsolatos 326/2001 (XII.30.) Korm.r. 3.§-a szerint " A gazdálkodó család tagjai vagyoni, elszámolási viszonyukat szerződésben szabályozzák. A szerződésben a családtagok rendelkeznek a) a tulajdonukban és a használatukban lévő termőföldterületnek és az annak megműveléséhez szükséges vagyontárgyaknak legalább öt évre a családi gazdálkodó részére történő átadásáról, ....." Ez a jogszabály sem írja, hogy mindezt ingyenesen kell tenni . Válaszát előre is köszönöm
Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-03-02 10:33:51

Kedves Magdi,
Olvasatomban az a helyzet állna elő, hogy gyakorlatilag saját magától/maguktól akarna bérleti díjat szedni, szerintem ez nem értelmezhető, így a költségelszámolásnak sem látom alapját.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra