Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi gazdaság adózása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

siposne_balku_erika 2017-11-22 11:52:20

Kedves Attila!
Szeretném a segitségét kérni! A családi gazdaság vezetője 2017.06.08-án
elhunyt A családi gazdaságban 4-en voltak..Majd a lánya 2017.06.26-án új adószámmal viszi tovább a családi gazdaságot egy uj tag belépésével szintén négyen maradtak.Most november 21-én az egyik tag szintén elhunyt.Ebben az esetben hány bevallást kell készitenem,és hogyan? Válaszát köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-23 10:59:35

Erika,
06.08-ig 4 fő figyelembe vételével meg kell állapítani az 1főre jutó bevételt és költséget. Az elhunyt vezetőnél ezt kell a NAV-nak megadni, hogy el tudja készíteni az elhalt bevallását. A többiek ehhez a tételhez adják hozzá a 12.31-diki létszámnak megfelelő saját részüket (időszak:06.09-12.31.). Természetesen minden magánszemély csak egyetlen szja bevallást készíthet 1 adóévre.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra