Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Családi gazdaság tárgyi eszköz vásárlás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

aranyrög 2018-12-21 11:19:19

Tisztelt Pap Attila!
A családi gazdaságban 12.21-én vásárolnak egy hengert (tárgyi eszköz nettó kb 3 .000.000 ft) a számla kiegyenlitése 12.31-ig megtörténik, idő függvénye ,hogy idén vagy jövőre szállítják el (ekáer-s) amennyiben jövőre akkor is a 2018 évben lehet egyösszegű écs illetve az áfa is 12 havi?A szerződésben az áll ,hogy 12.21-én átadják csak az eladó tárolja a telephelyén ha nem tudják idén az elszállítást megoldani.
Köszönettel és megköszönve az egész éves segítő munkáját , kellemes ünnepeket kívánunk!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-23 08:59:31

Ha a birtokba adás megtörtént és a szerződésnek nem része a leszállítás, akkor a szerződésszerű teljesítés annak ellenére is megtörtént, hogy a szállítás a vevő érdekkörébe tartozó okból késlekedik (Áfa tv. 9.§ (1)), az egyösszegű écs elszámolásra is lehetőség van már 2018-ban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra