Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

leveletdent@gmail.com 2017-03-17 10:12:14

Kedves Attila!

1. Abban szeretnék megerősítést kérni, hogy jól tudom-e munkanélküli segély esetén van szja levonás és nyugdíjjárulék levonás. A nyugdíj járulékra lehet érvényesíteni a járulék kedvezményt?

2. Illetve abban kérnék még megerősítést, hogy érdek képviseleti tagdíj esetén tudom,hogy lehet járulék kedvezményt érvényesíteni. De 17% mértékben?

3. Egy harmadik esetem, az anyuka GYET-et kap, amiből ugyan nyugdíj járulékot vonnak le, de járulék kedvezmény erre a jövedelem formára nem érvényesíthető.

Köszönöm, Ági

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-18 07:08:45

Ági,
1. Igen, lehet, de csak abban az esetben, ha az szja, valamint az egbizt.járulék nem meríti ki a kedvezmény összegét, azaz a levonási sorrendet be kell tartani.
2. Értelmezésem szerint nem lehet, annak ellenére, hogy ugyan járulékalapot képez, de nem alapja az szja-nak és a családi kedvezmény pedig csak az szja-köteles jövedelmekre érvényesíthető.
3. Ez azért van, mert a GYET nem szja-köteles jövedelem, a családi kedvezmény pedig ezekre a jövedelmekre terjedhet ki.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra