Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

DIO007 2018-01-26 08:54:33

Tisztelt Szakérő!
Milyen összegű családi kedvezmény jár egy munkavállalónak, abban az esetben, ha neki 2 eltartott gyermeke van (az egyik 18 éves és nappali tagozatos gimnazista, mely után teljes családi pótlékot is kap, míg a másik gyermek nappali tagozatos egyetemista/eltartott nincs keresete és már nem kap családi pótlékot)? Tehát milyen összegű családi kedvezményt kaphat a munkavállaló ebben az esetben és esetleg milyen igazolások szükségesek ezek dokumentálásához?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-26 17:10:54

Mivel a gimnazista gyermek után elméletileg a két gyermekes családi pótlékot kapják, így a családi kedvezményt is a két gyermekes mértékkel kell számolni, azaz 2018-ban 116.670Ft-tal. A családi kedvezmény a magánszemély nyilatkozata alapján veendő figyelembe.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra