Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gyongyi100 2018-10-18 07:00:57

3.országbeli / szerb, koszovói/ állampolgár aki 8 éve itt él Magyarországon, jellemzően az év nagy részében kb 320 napot itt tölt, családja / felesége és kiskorú gyermekei/pedig otthon, felesége nem dolgozik, családi pótlékot otthon nem kapnak, jogosultak-e Magyarországon családi kedvezmény igénybe vételére??

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-18 13:20:00

Elméletileg nem kizárt, de az érvényesítésnek konjunktív feltételei vannak: 1. a szerb/koszovói jogszabályok alapján a magánszemély családi pótlékra vagy ehhez hasonló más ellátásra jogosult a hazájában 2. az összes éves jövedelmének legalább 75%-a Mo-on adóköteles 3. a családi adókedvezményhez hasonlót nem vesz igénybe a hazájában (Szja tv. 29/B§ (5)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra