Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ditke58 2018-12-28 19:19:03

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó az ügyfelem. KATA-s. Mivel ebben a vállalkozási formában nem lehet érvényesíteni a családi kedvezményt , így élettársa szerette volna ezt érvényesíteni.El is készítettük az önellenőrzéseket visszamenőleg 5 évre. Kaptak egy ellenőrzést és kiderült, hogy a vállalkozóm egyedüliként igényelte a csp.-t.így nem jogos a visszaigénylésre. Erről persze nekem nem volt tudomásom. Mivel évek óta együtt élnek így nem kérdeztem meg. Azonnal töröltük a kedvezmény visszaigénylést. A NAV információ szerint a családi pótlék egyedüli igénylése esetén nem helytálló. Valószínű vissza kell fizetni a két ellátás különbözetét.egyedül álló és nem egyedül álló - azaz (12.200 és a 13.700.-) A kérdésem az lenne, ha tényleg visszafizettetik a két csp- különbözetét, akkor jogosult lenne a családi kedvezmény érvényesítéséhez?
Köszönöm válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-29 09:21:18

Valóban, ha együtt élnek, akkor nem jogos az egyedülállóknak járó családi pótlék igénylése, viszont megnyílik a családi adókedvezmény átadásának lehetősége az élettárs részére.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra