Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi pótlék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bsziraki 2018-02-17 19:27:11

Családi adókedvezmény kapcsán szeretnék segítséget kérni családi pótlékkal kapcsolatban. Szerb állampolgárságú apa Magyarországon dolgozik, itt biztosított is, 40 órás munkaviszonyban. Állandó lakcíme Szerbiában van, Magyarországon albérletben lakik. 3 gyermeke van, Szerbiában élnek, iskolába járnak, nincs magyar lakcímük.
A fenti esetben az apa jogosult-e Magyarországon családi pótlékra vagy sem (hogy érvényesíteni tudja a családi adókedvezményt az szja-ból).
Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-18 10:38:47

Igazándiból nem az a kérdés, hogy jogosult-e Mo-on családi pótlékra (mert szerintem nem), hanem, hogy teljesül-e az Szja tv. 29/B§ (5)-ben megfogalmazott feltétel. Ugyanis a családi kedvezmény érvényesítésének nem feltétele, hogy tényleges Mo-on állapítsák meg a családi pótlékra való jogosultságot, hanem, hogy ha Mo-on élnének, akkor a Cst. alapján megállapítható lenne az ellátás, valamint ilyen kedvezményt Szerbiában nem érvényesít és az összes jövedelmének legalább 75%-a Mo-ról származik (Szja tv. 1/B§).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra