Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Csed követő Kft tag


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Kvirag 2018-11-06 20:50:07

Tisztelt Szakértő, Ügyfelem aki csed-n van, most alapít egyszemélyes Kft. Mivel nem "lehet" személyesen közreműködnie csed alatt, ezért az ügyvezető a kedves mama. CSED után lehet-e e , hogy egyszemélyes tagként ügyvezető is, de mivel máshol 4 órás állása van, így ha a cégbe szintén 4 órára lenne bejelentve munkaviszonyban, így a két jogviszony összeadódna, és nem kellene tagi jogviszony alapján fizetni a járulékot. Jól gondolom? Köszönöm a válaszát

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-07 19:03:49

Kedves Kvirag (de nem úgy kedves, mint a mama:),
Való igaz, sajnos keresőtevékenységnek minősül a tagi ügyvezetés, így helyes a Mama becibálása a cégvezetésbe. A CSED lejártát követően azonban nincs akadálya a keresőtevékenységnek. Jó hír viszont, hogy nem kell matekozni: ha átveszi az ügyvezetést GYED alatt, akkor bár társas vállalkozóként biztosítottá válik, de a Tbj. 28.§ alapján tényleges jövedelem hiányában nem keletkezik járulékfizetési kötelezettsége.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra