Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Csekély értékű ajándék nyilvántartása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia 2019-03-05 16:07:57

Tisztelt Szakértő!

A csekély értékű ajándék juttatásnál a juttató törvényi kötelezettsége nyilvántartás vezetése. Van-e kötelező forma arra vonatkozóan, hogy mit kell a nyilatkozatnak feltétlenül tartalmaznia, illetve az átvételt a juttatásban részesülőnek alá kell-e írnia?
Amennyiben munkavállalónak adjuk a csekély értékű ajándékot (nőnapi virág), fel kell-e tüntetni a juttatás értékét a munkavállaló bérlapján?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Ágnes

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-03-06 05:39:15

Kedves Ágnes,
Nincs kötelező forma a nyilvántartásra, a lényeg, hogy annyi adat szerepeljen benne, ami a beazonosításhoz szükséges (pl. név, adóazonosító jel, dátum, az ajándék megnevezése, értéke). A nyilvántartást a kedvezményezettnek nem kell aláírnia. A juttatás értékét a bérlapon nem kell feltüntetni. (Ez csak személyes megjegyzés: milyen -bocsánat, ez nem Önnek szól, hanem a helyzetnek- röhejes kérdéseket vet fel az adójog, bérlapon a nőnapi virág!?).
papattila

Szakértői hozzászólás

csizmadia 2019-03-06 11:37:21

Kedves Attila!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel,
Ágnes

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra