Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

De minimis támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

barath_gyorgyne 2018-05-04 14:04:28

Tisztelt Szakértő!
A vállalkozásunk folyószámla hitelt vett fel. A hitelhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kiállított egy számlát, ami egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenységről szól. A számla melléklete egy díjtámogatásról szóló kimutatás, ami a készfizető kezességvállalási szerződéshez kiállított számlához kapcsolódik. A Zrt. a vállalkozás számlájáról leemelte a díjtámogatás nélküli összeget. Kérdésem, hogy a számlát bankktg.-ként, vagy igénybe vett szolgáltatásként könyveljük-e le, illetve a díjtámogatás egyéb bevétel, mint ktg-ek ellentételezésére kapott támogatás , vagy visszakönyveljük (532 vagy 529-re).
A másik kérdésem, hogy ez a díjtámogatás de minimis támogatásnak minősül-e, ha igen akkor a 1729-es bevalláson hova kell beállítani (52.000,- Ft). A díjtámogatás összegéről szóló kimutatásban szerepel, hogy az alkalmazott díjtámogatás mértéke a 1310/2013(VI.7.) Korm. határozat értelmében a számla alapját képező hitelösszegre vetítetten 0,75%, valamint, hogy a díjtartalmi kimutatás a kezességvállalási díjszámla elválaszthatatlan részét képezi.
Köszönettel: Baráthné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-06 04:56:50

Értelmezésem szerint igénybe vett szolgáltatásként könyvelendő. Az ehhez adott díjtámogatás akkor minősül de minimis támogatásnak, ha erről jogszabály rendelkezik. Nekem ilyenről nincs tudomásom, így véleményem szerint nem az.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra