Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Deviza számla egyenlege


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Botosne76 2019-01-28 12:20:57

Kedves Attila,
SZJA adózású EV-nek van EUR bankszámlája. Ismereteim szerint a napi árfolyamon kell könyvelni a beérkező és kimenő összegeket. A napi árfolyam eltérés miatt az EUR egyenleg nem egyezik a HUF egyenleggel. Hogyan tudom ezt "egyenesbe" hozni? Előre is köszönöm válaszát!
Üdv:
Bné Brigitta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-30 18:33:33

Kedves Brigitta,
Az árfolyamokat az Szja tv. 6.§-a szabályozza. Ennek alapján az alap szabály az, hogy a bevételeket a megszerzés napjának, a kiadásokat a teljesítés napjának árfolyamán kell figyelembe venni. Ezt felülíró különös szabály, hogy amennyiben olyan bevételekről, illetve kiadásokról van szó, amelyek áfa-t érintenek, akkor az Áfa tv. szerinti árfolyamokat kell alkalmazni. Az eur bankszámla pénztárkönyvben szereplő forint értékének és a napi árfolyammal számított értékének különbözetét az egyéni vállalkozó nem számolhatja el árfolyam különbözetként.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra