Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Diáksport egyesület


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2019-03-13 16:28:47

Kedves Attila !
Cégünk kb. 100 ezer ft-tal kívánja támogatni egy diáksport egyesületet. Az egyesület viszont nem rendelkezik olyan támogatói végzéssel, mely a látványcsapatsport támogatás kapcsán TAO adófelajánlás útján ez lehetővé válna. Megteheti-e a Cégünk azt, hogy közvetlenül a diáksportegyesület bankszámlára történő utalással valósuljon meg a támogatás nyújtása. Természetesen annak tudatában, hogy a TAO -t nem lehet vele csökkenteni. Van-e valami akadálya ennek ?
Köszönettel :
Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-03-14 05:18:19

Kedves Andrea,
Igen, támogathatják az egyesületet, nagyon derék dolog lenne :) Adókedvezményt természetesen nem tudnak igénybe venni, de ha rendelkeznek a kedvezményezett Tao tv. 3.sz.mell. A) 13.pontja szerinti nyilatkozattal (illetve bizonyos esetben nyilatkozatokkal), akkor még elismert ráfordításnak is minősül, azaz nem kell visszanövelni vele az az adóalapot.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra