Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Digitális termék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ZéZé 2018-09-20 17:03:23

Tisztelt Szakértő! Egy AM Kisadózó e.v interneten digitális terméket szeretne értékesíteni , pl. egy képet , melyet a vevő saját maga szerkeszthet. Kérdésünk az, hogy ÁFA tekintetében , ha külföldi magánszemély/közösségi adószámos cég/ 3.országbeli cég tölti le, mit szükséges a számlára írni? ÁFA bevallásban hol szerepel ? AM határába beleszámít -e, és kötelező-e a közösségi adószám. Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-21 08:50:52

ZéZé,
Adóalany megrendelő esetében a teljesítés helye a főszabály (37.§ (1)) alapján külföld, azaz ugyan kell szerepeltetni a 65-ös bevallásban (és A60-ason, ha közösségi), de nem számít bele a 8milliós alanyi mentes keretösszegbe. Ha a megrendelő közösségi magánszemély, akkor a magánszemély lakóhelye szerinti tagállam áfa-ját kell felszámítani és megfizetni a MOSS rendszeren keresztül. Ha a vevő 3.országos magánszemély, akkor a számla az Áfa tv. területi hatályán kívüli szolgáltatásként mentes az adó alól. Mivel magánszemély megrendelők esetén is külföld a teljesítés helye, így ezek sem számítanak bele az alanyi adómentesség keretösszegébe. A szolgáltatást tájékoztató adatként kell feltüntetni a 65-ös bevallásban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra