Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Díjbekérő


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2017-10-04 11:31:26

Tisztelt Szakértő!

Ügyfelem díjbekérőt szeretne kiállítani vevője felé. Nem számlázó programot használ. Az kenne a kérdésem hogy a díjbekérőt megírhatja szabad formátumban is a kötelező elemeket feltüntetve( számla kelte, fizetési határidő, sorszám)?
Ha megérkezik a díjbekérő összege, annak dátuma lesz a teljesítés majd a számláján, és rá kell írnia, hogy pénzügyi teljesítést nem igényel? Ez így megfelelő? Elolvastam a NAV számlázásról szóló infós füzetét , de erről nem ír. Hol találom meg pontosan a törvényben?
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-05 12:15:35

Szilvi,
A díjbekérő nem áfa bizonylat, így kötetlen formában szerkeszthető. Ugyanakkor ha megérkezik az előleg, akkor előleg számlát kell kiállítani, melynek alaki kellékeit az Áfa tv. határozza meg (nem szükséges -de lehet- ráírni, hogy pénzügyi rendezést nem igényel, hiszen ez az első áfa bizonylat).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra