Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Díjbekérő után számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2019-02-14 09:19:58

Tisztelt Önadózó!
Egy Kft (aki pénzforgalmi áfa alá tartozik)gépi számlázó programból kiállított egy díjbekérőt, amit el is utaltak neki január 23-án. Szóltam neki hogy állítson ki január 23-ai teljesítési dátummal egy előleg számlát pénzügyi teljesítést nem igényel megjegyzéssel ellátva. Ráadásul a számla áfa összege meghaladja a 100 eFt-ot. Erre az a válasz jött hogy a megrendelő állítólag nem fogad be számlát addig amíg nincs aláírt szerződés közöttük. A Kft aki kiállította a díjbekérőt havi áfa bevalló, mivel az összeget már megkaptat ezért erről a díjbekérőről mindenképpen kell számlát kiállítani január 23-i teljesítéssel és szerepeltetni a fizetendő áfát az áfa bevallásban? Vagy van olyan lehetőség is hogy amikor elkészül a szerződés akkor írja meg a számlát és abban az áfa bevallásban szerepelteti a fizetendő áfát?
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-15 04:45:32

Kedves Taxman,
Sajnos helyes a sejtése: az előleg átvételéről mindenképp ki kell állítani a számlát, legkésőbb 15 napon belül. A tételnek a januári áfa bevallásban kell szerepelnie.
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2019-02-15 13:06:37

Kedves Pap Attila!

Köszönöm szépen.

taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra