Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Efo


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2017-08-20 15:44:30

Van-e a könyvelőnek felelőssége, ha a munkáltató telefonon jelenti be az efo-s munkavállalókat és ott tévesen nyilatkotik, a 300.-eFt tartozást illetően, amire én többször felhívtam írásban, szóban, a Nav folyószámlát is átküldve,de ő továbbra is ezt a foglalkoztatási formát alkalmazza. Én a 08-on így küldöm be a 13-as lapot. Lehet ebből bajom, mint könyvelő. Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-21 05:21:10

Márti,
Bár nem vagyok ügyvéd, de szerintem a polgárjogi felelősséged odáig terjed, hogy felhívjad az ügyfeled figyelmét, hogy szabálytalan gyakorlatot folytat, ő az adózó, a döntés az ő kezében van az általad megadott tájékoztatás alapján. Nem az anyukája vagy, hanem egy szerződéses üzleti partnere. Összegezve: anyagi felelősséged szerintem nincs, de annyi "bajod" azért lehet, hogy ha kiborul a bili, akkor neked kell azt sok nyavalyás önellenőrzést elvégezned (természetesen külön díjazásért).
pattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2017-08-21 06:10:00

Köszönöm.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra