Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Efo-s jogviszony munkaviszony után


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

andive 2018-09-10 14:20:12

Tisztelt Szakértő!
Egy munkavállaló munkaviszonyát megszűntette a cég, mert rendszeresen előfordult, hogy nem jelent meg. (segédmunkás). De nem találnak helyette másik embert. Lehet továbbra efosként alkalmazni? Valahol olvastam, hogy nem, de nem emlékszem, mivel indokolták. Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-10 14:41:12

Valóban az Mt. 201.§ (2)-ben tiltja a normál munkaszerződés EFO-s foglalkoztatásra való módosítását, de ez a törvényhez készült kommentár szerint azt jelenti, hogy csak a "módosítás" tiltott. Nem tekinthető az említett jogszabályi rendelkezéssel ellentétesnek, ha a felek megszüntetik a normál munkaviszonyt (egymással elszámolnak), majd létrehoznak egy EFO-s jogviszonyt.
papattila

Szakértői hozzászólás

andive 2018-09-12 09:30:46

Nagyon köszönöm!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra