Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Egyéb oktatás és mentesség új Felnőttképézési tv miatt


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szenderakne 2020-09-01 12:12:22

Tisztelt Szakértő!

Szeretném a segítségét kérni a következő kérdésben: A NAV oldalán 2020.07.08.-án megjelent 2020/7 Adózási kérdés: Az egyéb oktatás körébe tartozó szolgáltatások áfamentességének feltételei c. cikk alapján ahhoz, hogy tevékenységre tekintettel mentesen számlázhasson egy tanuló vezető oktató szükséges regisztrálnia a Felnőttképzési Adatszolgáltatási rendszerbe? Az egyéni vállalkozó, aki ezzel foglalkozik alanyi mentes adózói státuszú, engedéllyel rendelkezik az oktatáshoz és jellemzően oktató iskola delegálja ki részére a tanulókat és az iskolának számlázz be, kivéve egy iskolát, ahol a tanulók részére kerül kiállításra a számla.
Köteles beregisztrálni, ő mint oktató vállalkozó? Ha nem regisztrált be 09.01-ig (átmeneti szabályoknak megfelelően), akkor lehet belőle problémája? pl. visszavonják az engedélyét? Fórumokon ilyesmiket lehet olvasni.

Ugyan ennél a tv módosításnál maradva, ha rendezvényszervező cég (fő partner által) kisebb workshopot/tanfolyamot szervez kkv-nak, neki be kell jelentkeznie?

Előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-09-01 20:28:53

- Olvasatomban igen, be kell regisztrálnia ahhoz, hogy tárgyi mentesen számlázhasson. Ugyanakkor, ha ezt nem teszi meg, akkor ugyan alanyi mentesként szintén adómentesen számlázhat, de ezen bevételei már beleszámítanak a 12 milliós éves alanyi mentes keretösszegbe.
- Ha tárgyi mentesen szeretne számlázni, akkor igen, az egyéb oktatást végző rendezvényszervező cégnek is meg felelnie a megváltozott konjunktív feltételeknek, azaz pl. be kell jelentkeznie.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra