Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Egyéni vállalkozás megszüntetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

balu 2017-11-22 15:42:42

Tisztelt Pap Attila !
Közúti árufuvarozó tevékenységet folytató ev. , tgk-ját eladta, fuvarozói engedélyét leadta a kormányhivatalnál, ezzel egy időben törlik az engedélyét, ezt még a NAV felé is jelenteni kell? Mennyi időn belül kell kell a vállalkozást megszüntetni ? Meg lehet -e várni a dec.31-et és azzal az időponttal lezárni a vállalkozást, vagy mivel a fuvarozói engedélyét leadta 30 napon belül le kell zárni ? Amennyiben 30 napon belül meg kell szüntetni a vállalkozást a 1753-as bevallást kell elkészíteni ? és ÁFa bevallását is.08-as, 58-as bevallásokat nem kell adnia, mert nyugdíjas(kieg.tev.folytató) és alkalmazottja sincs.
Köszönettel:Mária

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-23 13:20:57

Mária,
Nincs tudomásom jelentési kötelezettségről.
Bármikor, akár azonnal is megszüntethető. Általánosságban igaz, hogy az szja bevallás benyújtása csak az adóévet követően lehetséges, február 25-ig, illetve május 20-ig.
papattila

Szakértői hozzászólás

balu 2017-11-23 17:07:53

Köszönöm szépen !

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra