Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Egyéni vállalkozás szüneteltetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

klabea 2017-10-18 09:10:41

Sziasztok! Olyan segítség kellene, hogy KATA-ás egyéni vállalkozó megjelent nálam, hogy segítsek neki a vállalkozás szüneteltetésének beadásában. Kijött az irodába, együtt az ő ügyfélkapuján beadtuk (ott ült mellettem) aztán elváltak útjaink. Felhívott pár hónap múlva, hogy úgy néz ki aktív maradt a vállalkozása. Megnéztük tényleg aktív és még nyoma sem volt sehol még a rögzítésnek sem. Azóta beperelt, mivel neki felróttak 2 hónap +KATA-át. Ennyit követel tőlem (cégemtől) polgári perben. Mit tehetek? Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-18 19:40:33

Vélhetően nem sikerült végigvinni a szüneteltetési eljárást a webes ügysegéddel. Normál esetben vagy aznap, vagy 1-2 napon belül megérkezik a határozat a bejelentett változásról. Ezért ha 1-2 napon belül nem érkezik válasz, akkor illik gyanakodni. Persze ehhez az is kell, hogy vagy az egyéni vállalkozó, vagy a közreműködő könyvelő (ha ismeri a belépési jelszókat, ha meg nem, akkor rákérdez az ev-nél) nézegeti az ügyfélkapus üzeneteket. Ebből is látható, hogy mérlegelnünk kell, mit vállalunk be esetleg pár ezer forintért. Így lesz a pár ezer forintos bevételből, több tízezres kiadás...:(
Én úgy gondolom, ha nincs nyoma a bejelentésnek, akkor sajna fizetni kénytelen.
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2017-10-18 21:16:50

Nem az lehet, hogy nem ment be a 17T101E nyomtatvány,ezért írták elő a katát?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra