Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Egyéni vállalkozó biztosítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia-z 2018-07-09 06:42:07

Kedves Attila!
Egyéni vállalkozó Németországban dolgozott az elmúlt hónapokban. Ahogy a kinti munka "kívánta", hol német, hol magyar munkaközvetítő által volt bejelentve, ezeket sikerült is mindig itthon az egészségbiztosítónál igazolni, navnál 36 órát elérő munkaviszony mellett kóddal látszik, nullásan küldöm az 58ast.
De májusban volt neki egy hónapnyi "szünet", amelyet a magyar cég megbízási jogviszonnyal "hidalt át", 1202 kóddal. Megnéztem a járulékkivonatot, úgy 60 ezer után fizettek járulékot. Én azt gondolom, erre az időszakra nem valósul meg a heti 36 órás foglalkoztatás melletti egyéni vállalkozói jogviszony, és főállású egyéni vállalkozónak minősül.
Mi a véleménye?
Várom válaszát, melyet nagyon szépen köszönök:
Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-09 11:16:18

Márti,
Ha a 60eFt-os megbízási díj 1 hónapra vonatkozik, akkor eléri a minimálbér 30%-át, így biztosítási jogviszonyt eredményez. Ugyanakkor az egyéni vállalkozót csak a 36órát elérő munkaviszony mentesíti a járulékminimum alkalmazása alól, a biztosítási jogvszonyt eredményező megbízási jogviszony nem. Azaz egyetértek a véleményével, az említett időszakban főállású egyéni vállalkozónak minősül.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra