Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Egyéni vállalkozó táppénzen


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2018-04-23 15:11:05

T. Önadózó! Egyéni vállalkozó szülés előtt áll, jelenleg táppénzen van. A táppénzes állomány a szülésig fog tartani, szülés után pedig igénybe veszi a CSED-et. Ezért a táppénz megkezdésekor megbízási szerződést kötött magánszeméllyel, hogy teljes körűen lással el a vállalkozásában a feladatokat. A magánszemély hogyan oldhatja meg pl alkalmi foglalkoztatottal, ha elfoglaltság miatt nem tud az üzletben lenni, mert a bejelentést az egyéni vállalkozónak kellene megtenni, a munkaszerződést megkötni, de az e.v. nem tesz már semmit a vállalkozásban, mert az ellátásokat nem akarja elveszíteni. Esetleg a meghatalmazott könyvelő bejelentheti az alkalmi munkavállalót az e.v. nevében, de ki köti meg a szerződést, ki a foglalkoztató? Köszönöm a választ, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra