Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Egyéni vállalkozó terhes kismama juttatásai


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Kiss Gáborné 2017-07-25 13:42:07

Kedves Papattila!
Egy könyvelt egyéni vállalkozóm (természetesen veszélyeztetett) terhes kismama. Októberre várja a kisbabáját. Szeretném megkérdezni, hogy milyen juttatások járnak neki.( Az ún. Nemzeti OEP-t nem lehet utolérni, ha igen gépi hang küld ide-oda)
Előre is köszönettel Ili

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-25 14:55:46

Ili,
Ha megvan a kellő biztosítási ideje (a keresőképtelenséget megelőző két évben 365nap), akkor jogosult lesz CSED-re és GYED-re is, majd ezt követően a biztosítási jogviszonytól független, alanyi jogon járó GYES-re.
papattila

Szakértői hozzászólás

Kiss Gáborné 2017-08-11 14:18:06

Kedves Papattila!
Amennyiben még nem a megérdemelt szabiját tölti, lenne még egy kérdésem a fenti kismama témájában. (Októberre van kiírva) Jár-e neki családi kedvezmény, 10.000,.Ft. emleget vagy a szülés előtt valamilyen kedvezmény. Mert innen-onnan hallja a kedvezményeket? előre is köszönettel. Amenyiben már a szabit tölti kellemes pihenést, kikapcsolódást, jó feltöltődést kívánok. Ili

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra