Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Egyesület támogatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

K.Zoltánné 2023-02-16 10:37:37

Tisztelt Szakértő!

Egy egyesület egy általuk szervezendő programra szeretne támogatást kapni. A támogatásokat vállalkozásoktól kapnák. Ezek formái támogatás, hirdetés, szponzorálás, ingyenesen átadott eszközök lennének. Ezek adózási vonzataival kapcsolatosan szeretnénk a segítségét kérni, mind az egyesületet mind a támogató cég/egyéni vállalkozás oldaláról. Az egyesületnek a hirdetés/szponzoráció összegéről számlát kell kiállítania? Új tevékenységi kört fel kell vennie emiatt? Milyen értékhatárok vannak ezeknél a támogatási formáknál?

Előre köszönöm válaszát!

Tisztelettel
Kovácsné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-02-20 05:39:35

Kedves Kovács Zoltánné,
Ha az egyesület közhasznú, akkor a támogatások "adománynak" (Tao tv. 4.§ 1/a.) minősülnek, az átadónál elismert ráfordítás, a kedvezményezettnél pedig cél szerinti bevétel. Ha nem közhasznú, akkor a támogatás akkor lesz elismert ráfordítás az átadónál, ha rendelkezik az egyesület Tao tv. 3.sz.mell. A)13.pontjában rögzített nyilatkozat(i)ával. Az egyéni vállalkozás által nyújtott támogatás nem lehet adóalapot csökkentő kiadás (Szja tv. IV.6.). Ellenértékes ügyletek (hirdetés/szponzoráció) esetében az egyesületnek számlázási kötelezettsége van és nem kell hozzá új tevékenységet felvenni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra