Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Egyösszegű ÉCS leirás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ifoldvar 2018-06-22 18:46:03

Kérdésem a következő: egy egyéni vállalkozó 11 mFt-os gépet vásárol, székhelye Kisujszálláson van, amely szabad vállalkozási zóna. A vállalkozás nem egész évben müködik, igy is jogosult az üzembehelyezés évében egy összegben költségként elszámolni a beruházás költségét, vagy arányositani kell? A szabad vállalkozási zóna a székhelyre vonatkozik, vagy ahol a gépet használják ( változó munkaterületeken)

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-24 18:16:32

Az Szja tv. 11.Sz.melléklete úgy fogalmaz, hogy a "tárgyi eszközt szabad vállalkozási zóna területén helyezi üzembe". Ez számomra azt jelenti, hogy a székhelynek (annak a telephelynek) kell a zóna területén feküdnie, ahová az eszköz nyilvántartásilag kapcsolódik. A nem egész évben történő működésnek nincs relevanciája.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra