Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Egyszerüsitett foglalkoztatás folyamatos munkahelyen


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

49 2017-10-24 12:20:56

Tanácsot szeretnék kérni, hogyan számfejtsem az egyszerüsitett munkavállaló bérét az alábbi esetre.
Adva van egy benzinkút , folyamatos munkarend 12-óra nappal-12 óra éjjel.Szeretnének alk. m.váll. foglalkoztatni akinek a munkabérét napi 8+ 4 óra túlmunkaként kell számfejtenem, vagy csak simán 12 órát? Köszönöm ha segitenek.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-24 15:57:11

A napi munkaidő mértéke teljes foglalkoztatás esetén 8 óra. Egyenlőtlen munkaidő beosztás esetén ez 12 órára növelhető. Mindebből az vonható le, ha több napos (max.5 napos) munkaszerződést kötnek, akkor 8 órára kell bért fizetni, de más napokon nyilván ennyivel kevesebbet fog dolgozni. Ha 1 napos a munkaszerződése, akkor pedig túlmunkaként kell elszámolni a 8 óra feletti részt. Kiemelendő, hogy a túlmunka 250 órás maximuma 1 napos munkaviszony esetében gyakorlatilag nem értelmezhető (hasonlatosan a szabadsághoz).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra