Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Egyszerűsített végelszámolás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

sarosi.marta 2018-09-21 13:07:01

Tisztelt Szakértő!
Egy Bt-t szeretnénk megszüntetni egyszerűsített végelszámolással. A kérdésem az lenne, hogy jól gondolom nincs már ehhez ügyvédre szükség?
Köszönettel: S.Márta

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-09-23 12:24:37

A végelszámolás végén van közvetlen kapcsolata a cégnek a Cégbírósággal - (Ctv. 115.§/2/: "A cég az adóhatósági bejelentéssel egyidejűleg köteles elektronikus úton, az E-ügyintézési tv.-ben és végrehajtási rendeleteiben meghatározott módon megküldeni a cégbíróság részére a 111. § (1) bekezdése szerint elfogadott vagyonfelosztási javaslatot, továbbá a 111. § (3) bekezdésében megjelölt határozatot. A vagyonfelosztási javaslat és a 111. § (3) bekezdésében megjelölt határozat kizárólag a jogszabályban meghatározott iratminta megfelelő kitöltésével készíthető el.") - De az itt írtak szerint ez sem kíván cégeljárást - ahol már kötelező lenne a jogi képviselet. Tehát úgy tűnik, nem kötelező ügyvéd bevonása

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra