Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Egyszerűsített végelszámolást megelőző bevallás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

europack 2019-01-04 17:41:12

Kedves Attila!
A társaság egyszerűsített végelszámolást határozott el 2019. január 1. napjával. A végelszámolást megelőző időszakra vonatkozó bevallást a 1871-es nyomtatványon kell benyújtani? Nem látok olyan sort ahol a korábbi időszakokról elhatárolt veszteség továbbvitelét jelezni lehetne. Ha a végelszámolásnál pozitív adóalap keletkezik, akkor az csökkenthető lesz a korábbi évek veszteségével?
Köszönettel: Emese.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-05 11:57:29

Kedves Emese,
Igen, a tevékenységet lezáró időszakra 1871-es bevalláson kell teljesíteni a tao kötelezettséget. Mivel a végelszámolás alatt is tao alany marad, így nincs akadálya a korábbi évek elhatárolt veszteségének végelszámolás alatti felhasználásának. A nyomtatvány a 29-es képest meglehetősen lebutított, így sok adat nem jelenik meg a bevallásban (ilyen szerintem az elhatárolt veszteség összege is).
papattila

Szakértői hozzászólás

europack 2019-01-05 12:26:32

Kedves Attila!
Köszönöm a választ.
Üdv. Emese

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra