Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Ekaer lábon vásárolt, kitermelt fa után


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ridegkatalin 2018-05-14 14:42:36

Tisztelt Önadózó!
Áfa körös Kft lábon álló fát vásárol, amit saját költségére kitermeltet, majd további feldolgozás céljára székhelyére szállíttat. Terheli-e ekaer kötelezettség a Kft-t vagy az eladót a kitermelt rönkök székhelyre történő szállításához kapcsolódóan? A kitermelés üteméré, a szállítások időpontjára az eladónak nincs ráhatása. Az eladó alanyi áfa mentes. Hogyan alakulna az ekaer kötelezettség, ha az eladó áfa körös? Válaszukat köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-14 20:06:57

Mivel az értékesítés nem jár szállítással, ezért nincs bejelentési kötelezettség. Ezen felül (és ettől függetlenül), nem is minősül (áfa) adóköteles értékesítésnek, így ezen oknál fogva sem lenne bejelentés köteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra