Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Élelmiszer, élelmiszer feldolgozás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tredecimkft 2018-08-14 10:07:20

Tisztelt Szakértő!
Induló vállalkozás élelmiszer és élelmiszer feldolgozással fog foglalkozni. Milyen bevallási , bejelentési kötelezettségei vannak mint induló cég, illetve év közben? Van sajátos könyvelése? Hol keressem az erre a tevékenységre külön vonatkozó törvényeket, szabályokat? Köszönöm előre is!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-08-15 05:49:30

Adójogilag, számvitelileg nincs specialitása, csak mert élelmiszerrel foglalkozik. Számvitelileg a különlegességet talán a saját termelés jelenti, ennek a helyes elszámolására érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Az biztos, hogy az élelmiszer miatt élelmiszer-biztonsági felügyeleti díj fizetésére lesz kötelezett és nem ússzák meg az agrárkamara nevű rém tetemes sarcát sem.
Sajnos az egyéb, nem adójogi-számviteli vonatkozású különlegességekről ezen a fórumon nem tudom tájékoztatni.
papattila

Szakértői hozzászólás

tredecimkft 2018-08-15 15:05:40

Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra