Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Előadói, művészeti tevékenység támogatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Molnár Ilona Anna 2017-09-04 17:28:58

Egy a tárgyban jelzett tevékenységet folytató Kft. átalakulását tervezi NON profit gazdasági társasággá. Kérdés: az átalakulást követően jogosult-e Társasági adóból kedvezményre, illetve igazolás kiállítására, mely alapján a juttató gazdasági társaság TA kedvezményben részesülhet. Ha igen, mikortól, illetve szükséges-e közhasznúsági jogállással rendelkeznie. A közhasznú jogállás feltétele ebben az esetben is Civil tv. szerint meghatározott mutatóknak (társadalmi támogatottság, megfelelő erőforrásokkal rendelkezés) való 2 év átlagában történő megfelelési feltételekhez kötött vagy merőben eltérő és - amennyiben igen - mik ezek a különbségek.
Válaszát előre is köszönöm: MoIly.

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra