Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Előleg- és végszámla kiállításának időpontja


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

EvaMaria 2024-04-08 15:02:17

Kedves Attila!

Nagyértékű konyhai háztartási eszközök vásárlása történt webshopon keresztül. A megrendelés és előleg fizetése (amely a teljes vételár volt) március 30-án történt, aznap ki is lett állítva az előlegszámla a webshop által. A webshop a végszámlát ehhez képest csak április 2-án állította ki. Helyesen járt-e el a webshop a végszámlával, nem volt-e késedelmes a végszámla kiállítása, azt nem március 30-án kellett volna kiállítania? Mindez egy promócióban való részvétel feltételei miatt lenne fontos, amelyet a gyártó és nem a webshop üzemeltetője írt ki.
Válaszát nagyon köszönöm!
Évi

Témanyitó hozzászólás

EvaMaria 2024-04-08 21:36:23

Még azzal szeretném kiegészíteni a fenti kérdésemet, hogy az áru leszállítása a végszámla kiállítását követően történt meg. Az előleg- és a végszámla is elektronikus úton lett megküldve. Válaszát nagyon köszönöm!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra