Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Előleg ÁFA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2017-10-16 13:30:00

Tisztelt Pap Attila!

Több helyen olvastam régebben olyasmit, hogy ha valaki előre fizet és az nem szerződés alapján történt, akkor nem számít előlegnek. Ilyen esetben nem kell kiállítani az előlegszámlát sem 15 napon belül (utalás) és nem keletkezik ÁFA fizetési kötelezettség sem, amíg a teljesítés után a (vég)számla kiállításra nem kerül?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-17 05:27:38

Ceasar,
Így igaz: különbséget kell tenni előre fizetés és előleg közt. Az előre fizetés a vevő szabad akaratából történik, a nélkül, hogy erre az ügylet alapját adó szerződés kötelezné. Az előleg szerződésen alapuló fizetési kötelezettség. Áfa bizonylat csak az előleg fizetéshez kapcsolódik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra